Beijing - shop till you drop

10 november 2025 - Beijing, China

Het zit erop! Althans, als KLM morgen geen rare dingen gaat doen. Het waren nog twee heerlijke zonnige frisse winterdagen. Met veel vertier in het Ritan Park en het Beihai Park. De Chinezen wandelen en recreëren wat af. Niet alleen in het weekend, maar ook vandaag weer. Vanochtend in het Ritan vooral veel ouderen. Zittend in het zonnetje, wandelend met de kleinkinderen, of dansend, in wat voor vorm dan ook. Gisteren na de luns voorzichtig met shoppen begonnen. Bij een grote Adidas winkel stuitte ik op een Chinees geïnspireerde kledinglijn die alleen hier te koop is. Gezwicht voor een vest en een T-shirt.

Omdat mezuster ook wel zo'n vest wilde werd de shoptocht vandaag voortgezet in de wijk Sanlitun, die ik tot nu toe altijd ontweken had. Ik begrijp nog steeds waarom: expats en rijke Chinezen zijn niet het leukste publiek. Maar het moet gezegd, het was een tamelijk stijlvolle wijk. Mooie gebouwen en veel mooie winkels van merken die je bij ons niet ziet (Miyake, Yamamoto, Marghiela). De PC Hooftstraat verbleekt erbij. Niets voor mij uiteraard, maar toch leuk om te zien. En er was een fijn Japans restaurant voor de luns, dus dat is altijd goed. Voor nog geen 16 euro een compleet feestmaal. Omdat mezuster nog op een oor lag, kon er nog niet gecommuniceerd worden over maten en kleuren, dus eerst zelf nog maar een paar schoenen gekocht. De boekhandel die er in de buurt zou moeten zijn bleek wegens gesloopt gebouw gesloten. Dus op naar het andere filiaal aan de Wangfujing. Daar bleek het allemaal enorm tegen te vallen, dus de knip kon gesloten blijven. En W had inmiddels maat en kleur doorgegeven, dus ik kon bij dezelfde verkoopster van gisteren nog een slag slaan.

En daarmee was het wel uit met de pret. In het hotel de boel handzaam zien in te pakken. Nog een keer gegeten bij de Kantonees. Weer een topgerecht in de vorm van abalone met hete komkommer. Ja, dat laatste kan echt. Ik heb nog even overwogen vanavond te verkassen naar een hotel naast het vliegveld, om morgen niet te vroeg in de spits in de metro te moeten, maar blijf toch maar gewoon in mijn maisonnette.

Zodra ik thuis ben duik ik in de claim mogelijkheden van de KLM. Afhankelijk van de uitkomst kan er dan weer een nieuwe bestemming gekozen worden. Tot dan dan!

Van reisblog naar fotoboek

10 november 2025
    Omg jaloers op die Adidasjes😍😍😍
  3. Emilie Gilijamse:
    15 november 2025
    Beter laat dan nooit, wat een avontuur, leuk om te lezen, bedankt
    Ben je al weer geacclimatiseerd? Een hele overgang.
    Lieve groetjes